Zsindely Ferenc
Isten szabad ege alatt - Dunárul fúj a szél - A sánta bika I.-III. - kötet egyben

A könyvekről és a szerzőről:
Zsindely Ferenc életében már gyermekkorától kezdve jelen volt az erdőjárás, a vadászat. Jelentek meg írásai az akkortájt Kittenberger Kálmán által szerkesztett Nimród vadászújságban.
Az Isten szabad ege alatt – Elbeszélések vadról, vadászatról, vadászemberekről című kötet volt Zsindely Ferenc első olyan vadászati témájú munkája, amely könyv alakban is megjelent, ebben is szerepet vállalt testvére: az írásokat az ő fotói egészítik ki. A 326 oldalas mű már megjelenésekor jó kritikát kapott.
Az írás a magyar vadászirodalom fontos részét képezi ma is.
A "Dunárul fúj a szél… című kötetéből „a természet ezernyi apró jelenségét meglátó, okát kutató és felismerő, a dolgok végére járó vadász tekint ránk. Minden írása lelkiségének tükörképe, mert a vadászat érzésekben és gondolatokban oly gazdaggá tette őt, hogy képes volt a növények, halak, madarak és vadak életmódjáról és szokásairól szépirodalmi, mi több, lírai köntösben pontos természettudományi ismeretet mondani. .” 483 oldal, új könyv.
A sánta bika: Zsindely Ferenc tolsó írása a vadászlapban 1948 márciusában jelent meg, mert magát a lapot is megszüntették ebben az évben. Ez egy olyan válogatás, ahol az írások zöme könyvben még nem jelent meg, és a kötet végén a szerző vadászati bibliográfiája is megtalálható. Új könyv, új állapotban.
Ára: 9.000 Ft