Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza a Diana Antikvárium (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit.

A Webáruház internetcíme:

http://www.dianaantikvarium.hu

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Cégnév: Diana Antikvárium (Zsikai Péter e.v.)
Székhely címe: 6900. Makó, Zrínyi u. 30.
Nyilvántartási száma: 44494440
Statisztikai számjel:67244403479123106
Adószám:67244403-2-26

A webáruház adatai:

Cím (telephely) Diana Antikvárium 6900, Makó, Zrínyi u. 32.
Telefon: 06 (30) 2630055 (normál díjszabású)
E-mail: info@dianaantikvarium.hu
A fenti cím webáruház raktárként funkcionál, ügyfélszolgálati tevékenység nyitva tartás nem működik, azonban a megadott elérhetőségeken Ön kapcsolatba tud lépni velünk.

Az általános szerződési feltételek elfogadása

1. A  vásárlás során a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit a "kosár" űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.
2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait és nem küldhet megrendelést sem. 

A megrendelés lépései:

1. A webáruház felkeresése www.dianaantikvarium.hu webhelyen
2. A termék (termékek) kiválasztása, a kosár használatával (kosárban gyűjtés)
3. A megrendelés összeállítása
4. Az adatbeviteli hibák ellenőrzésének és javításának módja, szállítási és számlázási cím kitöltése
5. A megrendelés elküldése (véglegesítése) és az Általános szerződési feltételek elolvasása elfogadása, klikkeléssel)
6. A megrendelés visszaigazolása emailben. (mi küldjük Önnek)

Az adásvételi szerződés létrejötte:

1. Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)
2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.
3. A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja. 

A termék lényeges tulajdonságai

Tájékoztatjuk, hogy cégünk használt termékeket forgalmaz. A könyvek állapotát legtöbb esetben a leírás tartalmazza. Amennyiben nem bizonyos a termék állapotáról, az erre rendszeresített űrlapon tegye fel kérdését megrendelés előtt, a megrendelt könyvek állapotára. 

Termék árak

A webáruházban a könyvek ára forintban kerül megadásra. A könyvek ára a megrendelés napján a webáruházban feltüntetett bruttó ár. Webáruházunkban licitálási és alkudási lehetőség nincs.

Kiszállítás, személyes átvétel, fizetési módok

A megrendelést szállítás útján juttatjuk el a vevőhöz az ország egész területére a Magyar Posta, vagy más futárszolgálat igénybevételével. (Kizárólag Magyarországon belüli településekre szállítunk!) A szállítási díj összegéről a webáruház a megrendelőt a megrendelési folyamat során tájékoztatja. A szállítási díjat a megrendelőnek a webáruház üzemeltetőjének fizeti meg a megrendelt könyvekkel együtt, választása szerint előre vagy utólag (utánvét)

Személyes átvételi lehetőség: Díjtalan, a vásárlást követő második munkanaptól, az eladóval egyeztetett időpontban és helyen, Makó városában.

Szállítási díjak:

Utánvéttel kérve: 2600.- Ft. A utánvétel összege, a rendelés össz. ára+ postadíj.

Előre utalás: 1900.- Ft egységesen. A visszaigazoló email után a rendelés végösszege előre utalandó.

FoxPost automatába szállítással, előre utalással. (1400.- Ft) A visszaigazoló email után a rendelés végösszeg előre utalandó.

20.000.- Ft feletti megrendelésnél bármelyik szállítás esetén postadíjat nem számolunk fel, azt cégünk átvállalja.

Szállítási határidő: 2 munkanapon belül feladjuk a megrendelését. Ha Önnek sürgősebb az átvétele, kérjük, keressen elérhetőségeinken.

A csomagot a Magyar Posta, vagy más futárszolgálat kézbesíti. A küldemény lezárt dobozban, papír borítékban, egyéb csomagolásban érkezik, ennek sértetlenségét a futár jelenlétében ellenőrizze, és ha sérült, vetessen fel a kézbesítő által aláírt jegyzőkönyvet, és ne vegye át a csomagot. A futár érkezésére reggel 8 és délután 18 óra között számíthat, ezért ajánlott a napközbeni tartózkodási helyét megadnia kipostázandó címként. Ez akár munkahelye is lehet, csupán a pontos adatok kitöltésére ügyeljen. Sikertelen kézbesítés esetén a kézbesítő értesítést hagy a küldeményről. Ezt követően az értesítőn feltüntetett időpontban újra megkísérli a kiszállítást. Ezt követően a „nem átvett” küldeményeket a Magyar Posta 5 munkanapig letétbe helyezi a címhely szerinti illetékes kézbesítő postán. A „nem keresett” küldeményeket a posta 5 munkanap után visszaküldi a feladónak. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kisérel meg, majd a küldeményt visszajuttatja hozzánk. Ezután az újbóli postázást csak az újabb postaköltség valamint a feladóhoz való visszaküldés díjának felszámolásával tudjuk megtenni.

A webáruházban forgalmazott termékeket több csatornán kínáljuk eladásra. Ezért ritkán, de előfordulhat, hogy a megrendelt terméket nem tudjuk elküldeni. Amennyiben a megrendelést valamilyen okból, nem tudjuk Önnek biztosítani, erről rövid időn belül tájékoztatjuk és amennyiben a fizetés, utalás már megtörtént, a megrendelt termék árát és a postaköltséget, haladéktalanul, de legkésőbb 2 munkanapon belül visszatérítjük.

Előjegyzés Előjegyezhet az Ön által keresett könyvet, ha az adott könyv nem szerepel megvásárolható adatbázisunkban. Ilyenkor elegendő kitöltenie az „előjegyzés” menüpont által felkínált űrlapot és előjegyzését sikeresen rögzítette. A keresett könyv címét a megjelent kiadványnak teljesen megegyezően kell feltüntetnie, pontos helyesírással (ügyelve az ékezetekre, felesleges szóközökre). Amennyiben sikeresen beszereztük az Ön által előjegyeztetett tételt, a megadott elérhetőség alapján megkeressük Önt. Ennek idejét sajnos nem tudjuk előre jelezni, bekövetkezhet akár két nap, akár fél év múltán is. Az előjegyzés nem kötelezi Önt vásárlásra. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a keresett könyv beszerzését az előjegyzéssel nem tudjuk garantálni.

Elállási jog

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján, a megrendelőt belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg.  Üzletünkben történő személyes átvétel esetén, az Ügyfél helyben is elállhat a vásárlástól. Az elállást a lentebb letölthető „elállási nyilatkozatminta” kitöltésével és ajánlott levélben való postázásával kezdeményezheti. Amennyiben Ügyfél a termék házhozszállítása után kíván a vásárlástól elállni, azt az áru átvételét követő 14 munkanapon belül, indoklás nélkül megteheti. Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia Szolgáltató címére. A Diana Antikvárium kizárólag az áru sérülésmentes, hiánytalan tartalmú visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban Ügyfélnek kell gondoskodnia, saját költségére. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot 14 munkanapon belül elküldeni, egyúttal gondoskodnia kell a termék mihamarabbi visszajuttatásáról. Kézhezvételi időpont a személyes átvétel esetében a termék átvételének időpontja, házhozszállítás esetében a kézbesítőtől történő átvétel időpontja. Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a Diana Antikvárium kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat és az eredeti kiszállítás díját a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 10 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.

A visszaszállításhoz a csomag tartalma és feladása a következő legyen: Levelezési címünk: Diana Antikvárium 6900 Makó, Zrínyi u. 30.
Kérjük, mellékelje az eredeti számlát is!
Nem használt (nem igénybe vett) termék megfelelően legyen becsomagolva.
A csomagot ajánlva adja fel, az utánvétes, portós csomagokat nem áll módunkban átvenni.
Az elállási nyilatkozatminta letölthető az alábbi formátumokban a kiterjesztés nevére kattintva: .PDF .DOC

A kellékszavatosságról, szóló tájékoztató

Webáruházunk használt termékeket árusít. A megrendelt könyvek, műtárgyak, egyéb árucikkek állapotára hivatkozással szavatossági igények törvény alapján korlátozottak, illetve kizártak.

Amennyiben a termék leírásában nem közölt, vagy általunk nem észrevett, felismert hiba (könyveknél laphiány) merül fel, kérem megtekintés után azonnal jelezze felénk. Figyelem! Tartalmi kifogásokért (például: a mű címe alapján mást várt a könyvtől, netán a szerző eme munkája laposabbra sikerült a megszokottnál) nem felelhetünk. A visszaküldés költsége Önt terheli, azt nem tudjuk megtéríteni.

Ön a webáruház hibás teljesítése esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szerint. Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, (kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.) Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a webáruház adott okot. Tájékoztatjuk, hogy kicserélési igényének abban az esetben tudunk eleget tenni, amennyiben készletünkben szerepel azonos könyv. Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított 1 éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő 2 hónap. Ön a Diana Antikváriummal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Diana Antikvárium nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Kiegészítések, Mellékletek:

1. Adatvédelmi tájékoztató
2. Elállási nyilatkozatminta