1950 utáni vadászkönyvek

Balogh János
Puskák és pipacsok - Vadászat és vadgazdálkodás

2011 Pro Natura Kiadó. 166 oldal, ff. képkkel illusztrált. Jó állapotban.

Ára: 5.000 Ft

Bognár László
Ásványhatározó

1987 Gondolat. 477 oldal, színes képtáblákkal, rengeteg leírással, információval. A legjobb ásványhatározó. Jó állapotban, sérült papír védőborítóban.

Ára: 2.700 Ft

Pelle Józsefné-Boda Zoltánné-Nagy Elvira
Halak, vadak, szárnyasok könyve

2005 Pannon-Literatura Könyvkiadó. 159 oldal, jó állapotban. 

Ára: 1.500 Ft

Lurz Gerda
A 100 legjobb recept szabadtűzön

2002 STB. Kiadó BP. 79 oldal, fűzve, jó állapotban.

Ára: 1.200 Ft

Schmidt Egon
Madárdal erdőn mezőn

Madarász írások. 1981 Natura. 159 oldal, fűzve, jó állapotban, szemléltető ábrákkal illusztrálva.

Ára: 1.200 Ft

"Vilma néni"
Szabad tűzön készült ételei

1996 Tóth KK. 157 oldal, többszáz recept. Fűzve, kissé fakult kötéstáblákkal, közepes állapotban.

Ára: 1.200 Ft

Szürke Bagoly
Két kicsi hód

1975 Móra. 197 oldal, fűzve, jó állapotban.

Ára: 1.200 Ft

Korda István
A nagy út - Körösi Csoma Sándor életregénye

1958 Bukarest. Romániai magyar nyelvű kiadás. 393 oldal, kiadói félvászon kötésben, a kötéstábla hátulja foltos, jó állapotban. Ritkább kötet.

Ára: 1.200 Ft

Kovács László
Lőporfüstös emlékeim

“A jó vadászpuska olyan, mint a hűséges hitves: az ember sosem akar megválni tőle!”

Ez a találó hasonlat Kovács László Lőporfüstös emlékeim könyv szerzőjétől, a magyar származású, évtizedek óta Svédországban élő, északi nimródtól; Kovács Lászlótól származik. Aki kétségkívül bőséges elméleti tudással rendelkezik, de mégsem tartozik a szobatudósok közé. Sokkal inkább gyakorlati szakember, ha puskákról-vadászatról van szó. Ballisztikai ismeretterjesztést tekintve az ezredforduló legtöbbet publikáló magyar anyanyelvű írója. Ám ebben a művében nem a puskáké a főszerep, hanem sokkal inkább a vadászélményeké, melyek szinte kaleidoszkóp-szerűen bepillantást engednek a szerző itt-ott roppant fordulatos, sehol sem unalmas életébe. S ugyanakkor több híresség is felbukkan a lapokon, Máriássy Páltól, Satzger Lászlón és Páll Endrén át Ugray Tamásig. Mindazoknak ajánlható ez a mű, akiket érdekelnek a színes vadászhistóriák és a régmúlt korok ugyancsak. Lévén a könyv végén Carl Lagercrantz “Kolmärdentől a Kárpátokig” c. művének hazai vonatkozású fejezeteit teszi közzé, először magyar nyelven, ezzel teljesítve ki a kötetet.

263 oldal, fűzött kartonkötésben, új, olvasatlan állapotban.

Ára: 5.800 Ft

Fekete István
Gyeplő nélkül

Regényének témaválasztását a csaknem tizenöt esztendős gazdatiszti múlt inspirálta, melynek keserű tapasztalatait a mezőgazdaságban 1945 óta történtek folyamatosan eszébe juttatták a Földmívelésügyi Minisztérium tisztviselőjének. Ráadásul az író a regény tervezése idején vakult meg egyik szemére, és ez a tragédia alapjaiban befolyásolta szemléletmódját. Ekkoriban írta egyik levelében, hogy „az ostrom és a következmények az én idegeimet is alaposan megreszelték, és derengést még az elveszett szememmel se látok, pedig azzal sok mindent meglátok, amit eddig nem láttam”.
A Gyeplő nélkül ispánnak nevezett főszereplője is hasonlóképpen tanácstalan. Egy dunántúli nagy uradalom intézőjeként keserűen tapasztalja, hogy nem „csupán” a természet pusztító erőivel és a gazdasági élet kiszámíthatatlan tényezőivel kell megküzdenie, hanem az emberek korlátoltságával is. Köztes helyzetben tevékenykedik: munkaadói és beosztottjai egyaránt gyanakvással figyelik, gyakorta megkérdőjelezve szakértelmét és becsületességét. Ebben a jelképes esztendőben játszódó történetben az ispán szereti a földet és a munkáját, így – akárcsak a gazdatiszt Fekete István – nehezen fogadja el a felismerést: mennie kell. Az életrajzi olvasattal ezért éppen úgy célszerű számolni, mint azzal, hogy a szerzői szándék szerint emlékeztető és intés kívánt lenni a múltból látszólag semmit sem tanuló jelen számára.
S ez utóbbiak különösen figyelemreméltóvá teszik a regényt, mivel a felvetett problémák – mai színezettel – változatlanul időszerűek.
1994 Nesztor Kiadó. 257 oldal, fűzve, kartonált, jó állapotban.
 

Ára: 4.000 Ft

Wentzely Dénes
Versek - Alkonyati fényben - dedikált

Vadász-erdész versek. első kiadás. Neptun Vadászbolt ritka, kis példányszámú kiadása.  80 oldal, a szerző aláírásával a címlapon. Jó állapotban.

Ára: 5.000 Ft

Desmond Morris
Állatlesen - Az állatok viselkedésének terepkalauza

Desmond Morris elismerten a legnagyobb tudósa az állati viselkedésmódok és szokásrendszerek valamennyi fontos területének. Legyen az a csoportalkotás, védekezés, támadás, táplálkozás, ivadékgondozás, szaporodás vagy tisztálkodás különféle módjain át a z alvásig. Lebilincselő könyvét száznál több színes fotó illusztrálja.

Nagyalakú, 255 oldal, védőborítóban, jó állapotban.

Ára: 3.200 Ft

Bernáth István szerk.
Ínyencségek szabadtűzön

Akár faszénparázson, akár bográcsban tűz fölött sütünk-főzünk, az így készített ételek íze összetéveszthetetlen és összehasonlíthatatlanul finom.
Ezeknek az ételeknek a varázsát természetesen nemcsak a füst kesernyés íze adja, hanem a főzés egész hangulata, hiszen erre a vállalkozásra általában kisebb-nagyobb társaságban kerítünk sort, amikor mindenki ott sürgölődhet a készülő étel körül, közben beszélgetve, esetleg poharazgatva.
Ahhoz, hogy egy ilyen esemény igazi élménnyé váljon, elengedhetetlen az alapos előkészítés. Nemcsak a helyet kell körültekintően kiválasztani, megfelelő tüzelőről, fáról vagy faszénről is gondoskodni kell, emellett általában az ételeket is előre fel kell dolgozni - a húsokat bepácolni, a zöldségeket megtisztítani, szükség szerint darabolni, a köreteket, salátákat, szószokat elkészíteni, hogy a sütésnél-főzésnél már valóban csak az ételre kelljen figyelnünk. 

2015 Elektra Könyvkiadó. 48 oldal színes képekkel illusztrálva. Teljesen, új állapotban.

Ára: 1.400 Ft

Csányi Sándor szerk.
Őzállományok ökológiája

1988 Bp. Vadgazdálkodási Bizottság. 80 oldal, jó állapotban. Ritka.

Ára: 7.900 Ft

Dr Lévai Judit
Terítéken a gomba

A könyv remekül ötvözi a gombák szakszerű ismertetését és felhasználási módjait. A sok színes fénykép segít abban, hogy a kirándulók felismerjék a látott és begyűjtött gombákat, miközben figyelmeztet a veszélyekre. Ugyanakkor ösztönöz arra, hogy mind több fajta gombát tálaljunk fel étkezéseinkkor. E könyvben nemcsak ínyencek, hanem fogyókúrázók is találnak remek recepteket az ételfajták egész skálájából: hazai és külföldi gombás leveseket, mártásokat, húsételeket, tésztaféléket. Segít a háziasszonyoknak abban is, hogy ne csak friss, hanem tartósított gombát is fel tudjanak használni, illetve készíteni.
Jó állapotban. 207 oldal, színes képekkel.

Ára: 2.500 Ft

Czifferszky István
A gemenci bak és más vadászelbeszélések -Ördöggyűrű - együtt I.-II.

Czifferszky István dr. (Gyöngyös, 1915-1982), a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát. Sokoldalú, nagy-tudású ember volt. Nemcsak a szénbányászatban és a gyógyszeriparban jeleskedett, hanem a vadászat szerelmese is volt.
A gemenci bak és más vadászelbeszélések valamint az Ördöggyűrű című elbeszélés-kötet a legjobbnak tartott magyar vadászkönyvek között tartják számon. Mindenkinek szívből ajánlom.
 

Ára: 5.800 Ft

Szőllősi Antal
Nyílegyenesen - Íjászat

2008 Sztyeppei Nomád BT kiadása. 144 oldal, ábrákkal. Fűzve, új állapotú szakkönyv az íjászatról.

Ára: 7.000 Ft

Ádámfi Tasmás Dr.
Vadászati bibliográfia - dedikált

1999 Budapest. Szerzői kiadás.  88 oldal, újszerű állapotban.

Ára: 5.500 Ft

Jékely Endre
Nagyvadak közelről - Fogakkal és karmokkal - egyben

Nagyvadak közelről és Fogakkal és karmokkal
 
A kötet fordítója maga válogatta össze a nagyvadak különböző tulajdonságait és képességeit bemutató történeteket angol, francia, hindu, indián, lapp, német, olasz, orosz és svéd vadász-írók munkáiból. A könyvben szereplő 21 faj, illetve fajcsoport felöleli a legérdekesebb nagyvadakat – a nagymacskaféléket, a vastagbőrűeket, az emberszabású majmokat, néhány kutya- és medvefélét, valamint a krokodilusféléket –, tehát a dzsungelektől a sarki jégvilágig igen sokféle vadászkaland és megfigyelés izgalmas, ugyanakkor tanulságos leírása nyújt nagyszerű szórakozást az olvasónak. Emellett minden fejezet elején megtalálható a típusállat rajza, a méretére, súlyára és színére vonatkozó átlagos adatok, az elterjedés térképvázlata, valamint az általános jellemzés. Ezután az állatok életmódjáról, ivadékneveléséről, más állatokkal, majd végül az emberrel kapcsolatos viselkedéséről olvashatunk több-kevesebb történetet, fényképfelvételekkel és helyenként korabeli rajzokkal kiegészítve.
A FOGAKKAL ÉS KARMOKKAL . kötet az állatvilágban előforduló ragadozók közül 28--at mutat be. A gerincesek csoportjából azokkal a szárazföldön és vízben élő ragadozókkal foglalkozik, amelyek életmódjukkal, viselkedésükkel talán leginkább felkelthetik az érdeklődést. Ez a munka főleg a ragadozók zsákmányszerzését és vadászatát kívánja ismertetni.

Ára: 3.900 Ft

Nova Szakácskönyv szerzőgárdája
Vadételek - Halak,rákok és a tebnger gyümölcsei I.-II. - egyben

Vadételek (Pecsenyék, raguk, pörköltek, levesek)
Halak, rákok és a tenger gyümölcsei (Ételek, ételkülönlegességek édesvízi és tengeri halakból, valamint rákokból, kagylókból, polipokból)
Színes, nagyalakú gyakorlatias szakácskönyvek, melyek nem csak a receptekre de a főzési technikákr,a előkészítésre, filézésre, csontozásra, eljárásokra is részletesen kitérnek. Főzőiskola is van bennük valamint színes fotóillusztráció mindezekről.
 
Szép, igényes szakácskönyvek 1994-ből.

Ára: 4.700 Ft

Csapody-Jávorka
Erdő-mező növényei

Aki nyitott szemmel vizsgálja a természet tarka képeskönyvét, előbb-utóbb vágyat érez, hogy megismerje a különféle növények nevét, élőhelyét és rendszertani besorolását is. Ezt az érdeklődést elégíti ki a nagyhírű szerzőhármas sokat keresett könyvének újabb kiadása. A 120 színes táblán bemutatott akvarellek, valamint a könnyen használható rendszerezés lehetővé teszi a Magyarországon legelterjedtebb virágos növények gyors felismerését. A gyönyörködtetésen túl alapot nyújt a növényvilág mélyreható tanulmányozására is. Haszonnal forgathatja a gazda, az erdész és a természetjáró egyaránt.

1980 Natura. 200 oldal+120 oldalnyi színes tábla melléklettel. Keménytáblás kötésben, sérült, kötéstáblával, belül ép. Többet forgatott, használt állapotú.

Ára: 2.000 Ft

Madas László
Ígéretes fákra alapított fatermesztési terv

- A visegrádi 77/A erdőrészben. 1956 Orsz Erd. Főig. 36 oldal, mellékletekkel. Fűzve, sérült lapszéllel, mely a szöveget nem befolyásolja.

Ára: 2.000 Ft

Molnár Gábor
Éjbe zuhant évek - dedikált

1973 Szépirodalmi Könyvkiadó. 375 oldal, kiadói műbőr kötésben, védőborítóban, a szerző által aláírt példány.

Ára: 9.000 Ft

Molnár Gábor
Jaguárországban - dedikált

1961. Gondolat. Budapest. 349 oldal, kiadói félvászon kötésben, védőborítóban, jó állapotban. A szerző aláírásával.

Ára: 9.000 Ft

Molnár Gábor
Pálmakunyhó az őserdőben - dedikált

1966 Gondolat. 444 oldal, félvászon kötésben, borítólappal. Jó áll. A szerző által aláírt példány.

Ára: 9.000 Ft

Földi László
Vadregény- Új vadregény I.-II. kötet egyben

 A két kötet együtt 
 
Vajon mi marad a színészből, ha kilép a színház kapuján? Mi marad az emberből, ha elhagyja az élet színpadát? És mi marad meg a vadászatból, ha felkelt az új nap? Földi László, a színész és vadász, a mulandóság ellen harcolva kezdett írni - de mindig más küzdelemre is használta új fegyverét: a tollát. Keresi a vadászszenvedély megszületésének pillanatát, beavat számos "első" vadtörténetébe, és elvisz az első egzotikus vadászatra, Afrikába is. Az Új Vadregény nem egyszerűen a mintegy tíz éve napvilágot látott Vadregény második kiadása: számos, eddig sehol meg nem jelent új vadásztörténet is olvasható a kötetben.

Ára: 9.500 Ft

Dr. Kós Károly
Mihez kezdjünk a természetben?

Dr. Kós Károly (id. Kós Károly fia) néprajzi ihletésű korabeli "túlélőkönyve" a MIHEZ KEZDJÜNK A TERMÉSZETBEN című 1985-ben megjelent kiváló munkája. A szerző nemcsak nevét örökölte apjától, hanem azt a nagy természet iránti szeretetet és tiszteletet is, amit ebben a könyvben foglalt össze a természet megismerésének, az ember és a természet viszonyának tudatos tanulmányozását.
Az erdőt, mezőt, a növényeket és az állatvilágot csak úgy ismerhetjük meg igazán, ha kicsit a természetben élünk, felhasználjuk a fát, a követ, a növények virágát, termését. segít megláttatni, érzékelni a természet sokszínűségét, amit kevés munkával, de sok leleménnyel magunk hasznára, javára, fordíthatunk.
A háló fonástól a tutaj építésen át a fa, kövek megmunkálásáig, tűzhelykészítés, cserkelés, élelemszerzés a természetben, vízen, enyhelyek, kunyhók, stb, stb. mind benne foglaltatnak ebben a nagyszerű, hiánypótló , ritkán felbukkanó kötetben.

Ára: 4.800 Ft

Ugray Tamás
Vadászpuskával a csúcsokon

Nimród Alapítvány, Dénes natur Műhely Kiadó. é.n. 135 oldal, ff. képekkel illusztrált. Keménytáblás kötésben, jó állapotban. Ugray ritkán felbukkanó könyve, mindössze 600 példányban adták ki.

A vadászat megszállottjainak van egy meglehetősen szűk és elit társasága, az úgynevezett kecske- és birkavadászoké. Ezek az emberek szélben, hóviharban szédítő 3ércekre másznak, hogy a kívánatos kos csigáját vagy a bütykös kecskeszarvat végre birtokba vehessék. Számukra a vadászzsákmány szinte másodlagos az igazi, embert próbáló sportteljesítmény mellett. Ennek a speciális vadászatnak elkötelezett híve a Kanadában élő Ugray Tamás.
„A vadászat és annak irodalma Magyarországom után a legfontosabb az életemben, így hát vadászatról beszélgetni és vadászatról írni nemcsak öröm számomra, de majdnem szükséglet" - írja könyve előszavában, és ez az öröm sugárzik minden sorából; még a sikertelen vadászatokat is humoros, derűs oldalukról látja és láttatja olvasóival. Nem a zsákmányszerzés az elsődleges célja, hanem a vadászat egészét élvezi.

Ára: 8.000 Ft

Homoki Nagy istván
Gyöngyvirágtól lombhullásig - első kiadás

A könyv alapgondolata nem más, mint megismertetni az embereket a természetfotózás világával, ezen keresztül megszerettetni magát a természetet, a magyar tájakat, erdőket, nádasokat, állatokat és madarakat. A könyv világsikere bizonyítja, hogy Homokinak ez sikerült. Nevét az egész világon megismerték, könyve mindmáig példaértékű, klasszikus. Kitűnő fényképei önmagukért beszélnek. Képeihez méltó, finoman megkomponált, változatos írásaival, nemzedékek szívébe lopta be magát. Soraibólá árad a természet szeretete, egy olyan emberé, aki megnyitja szemét a szépségek meglátására. Így a könyv kiváló természetismertetés is egyben. Emellett tartalmazza Homoki néhány kiváló, novelláját is.
1954-ben jelent meg, első kiadásban. Nagyalakú, félvászon kötésű példány eredeti, színes védőborítóban. Jó állapotban.

Ára: 8.000 Ft

Chris McNab
Túlélés a természetben - (vadászati résszel)

Bushcraft kézikönyv. 2003 Budapest. Hajja És Fiai Kiadó. 255 oldal, ábrákkal, rajzokkal, képekkel. Keménytáblás kötésben, jó állapotban. Ajándékozási bejegyzéssel.

A túlélés döntően azon múlik, sikerül-e ivóvizet és táplálékot találni. Kritikus helyzetben létfontosságú, hogy a lehető legrövidebb időn belül alkalmazkodni tudjunk a környezethez, és okosan gazdálkodjanak a természet kínálta élelemmel. A könyvből a szerszámkészítéstől a víz felkutatásán és a növények megfőzésén át a halfogásig mindent megtudhatunk arról, hogyan biztosíthatjuk életben maradásunkat a természetben. Külön vadászati résszel. A több mint 120 képet tartalmazó könyv számos praktikus információval szolgál a túlélésről, így többek között a csapdakészítés és a gyufa nélküli tűzgyújtás fortélyaival is megismerkedhetünk. Az utolsó fejezetekből megtudhatjuk, miként alkalmazhatjuk a megszerzett ismereteket különböző éghajlatú tájegységeken, és miként különböztethetjük meg az ehető növényeket a mérgezőktől. A kötet felbecsülhetetlen segítséget nyújt azoknak, akik a természetben kalandoznak, a benne foglaltak elsajátítása akár életet is menthet.

Ára: 9.000 Ft

Béni Kornél-Viszló Levente
A Vértes hegység és környéke

Egy cseppnyi Magyarország. 1996. Pro Vértes Természetvédelmi Alap. 410 oldal, rengeteg ábra, térkép, színes fotó. Keménytáblás kötésben, jó állapotban.

Ára: 3.000 Ft

Széchenyi Zsigmond
Szarvasok nyomában

2003 Mérték Kiadó. 265 oldal+ képmellékeltek. Keménytáblás kötésben, megkímélt, jó állapotban.

Ára: 5.900 Ft

Komarek, Julius
Kárpáti vadászatok

Praha, 1965. Tatran. Móra. 1 t., 357 p., 2 sztl. lev. + 12 t. (kétoldalas fotók). Ford. Zólyomi Antal. A szövegközti egész oldalas rajzokat és a védőborítót Zdenek Burian készítette. A fényképfelvételek a szerző munkái. Kiadói vászonkötésben, eredeti védőborítóban, jó állapotban.

Julius Komarek - Kárpáti vadászatok, rendkívül izgalmas, ritka vadászkönyve, egy melegszívű természettudós-vadász, színes és érdekes vadászkalandjai, beszámolója, a Kárpátok változatos állatvilágáról, az itt átélt kalandokról. Komarek minden sorával tanít, ugyanakkor szórakoztat is. A könyv lapjain a Tátra különleges világa is éppúgy megtalálható, minta máramarosi, és az erdélyi Kárpátok északi részének ősvadona. Ezt a könyvet mindenki élvezettel, haszonnal forgathatja.

Ára: 9.500 Ft

Turgenyev
Egy vadász feljegyzései - első kiadás

1953 Új Magyar Könyvkiadó. Ford: Áprily Lajos. 329 oldal, félvászon kötésben, megkímélt állapotban.

Ára: 3.000 Ft

Újfalvi Sándor
Az erdélyi régibb és közelebbi vadászatok és vadak

Reprint kiadás. Az eredeti 1854-ben jelent meg. 1990 Téka Kiadó Bukarest. 322 oldal, jó állapotban.

Ára: 3.000 Ft

Török sándor-Dr. Pátkai Imre szerk.
Országos Vadászati Kiállítás katalógus

Budapest 1960 június 3-12.  Budapest. 51 oldal, képekkel. Fűzve, közepes állapotú, hiánytalan. Ritka katalógus.

Ára: 5.000 Ft

Zilai János
Az én gemencem

2020 Vadászati Kultúrális Egyesület. 235 oldal, ff. képekkel. Keménytáblás kötésben, új állapotban.

"Ezt a hosszadalmas kiadói vajúdást követően végre megjelenő könyvet nagy áhítattal vettem a kezembe. Végiglapozva azon morfondíroztam, vajon kell-e egyáltalán erről bármit írni, majd a fekete-fehér fotók java részét megtekintve úgy döntöttem, tulajdonképpen tényleg fölösleges tartalmi ajánlóba bocsátkoznom, hiszen az író személye már önmagában garancia arra, hogy ez a kötet bizony nem fog sokáig a könyvesboltok raktáraiban porosodni. Ahogy a jó bornak, úgy a jó vadászkönyvnek sem kell cégér. A nyugalmazott karapancsai fővadász legendás alakja, magával ragadó személyisége, s nem utolsósorban páratlan tudása, illetőleg tapasztalata már önmagában elegendő ahhoz, hogy egyetlen kétségszikra se pattanjon ki belőlünk, amikor a kötet megvásárlásán gondolkodunk. Aki szereti a vadat, a vadászatot, a történelmet, az ízes és humoros sztorikat, s nem utolsó sorban magát, Zilai Jánost, az egy másodpercig ne hezitáljon, inkább rendelje meg, amíg lehet! Merthogy ez az önéletrajzi ihletésű olvasmány bestseller lesz, s vinni fogják, mint a cukrot, ahhoz kétség sem fér. A 235 oldalas kiadvány ízléses formában tördelt lapjain megelevenednek a 70-es évek, a szerző megidézi az Egyetértés Vadásztársaság tagjait, s fellebbenti a fátylat olyan szakemberek mindennapjairól is, mint Berek János, Árva Károly vagy Böröczky Kornél. Az évszámok, évszakok, szereplők változnak, a helyszín azonban állandó: a Gemenci ártéri erdők sűrű rengetege… " (Wallendums Péter)

Ára: 9.000 Ft

Andrásy Manó
Utazás Kelet indiákon

A kötetben a gróf személyes útélményeit írja le a 19. századi mesés keletről, bejárva Ceylont, Kínát, Hongongot, Indiát. A szerző saját festményeket készített az útjáról, melyeket szintén tartalmaz az exkluzív kiadvány, amely barna bársonykötésben, arany színnyomású borítóval készült.

2008-ban megjelent fakszimile hasonmás kiadás. 166 oldal, műnyomó papíron, nagyalakú, folio méret (A/3) aranyozott díszvelúr kötésben, eredeti fóliaborítóban, tökéletes, új állapotban. Az egyik legszebb magyar vadászkönyv.

Ára: 25.000 Ft

Dr. Papp György
Rátok hagyott örömeim

Dr. Papp György Európa szerte ismert orvosprofesszor, világot járt vadász, aki a  Rátok hagyott örömeim című könyvében mindkét szenvedélyéről szeretettel és érthetően beszél. Sokan emlékszünk szakmájával kapcsolatos, gyakori média szerepléseinek közérthető, világos nyelvezetére. Most vadász élményeit osztja meg velünk, izgalmas, érdekes történetek, novellák formájában.

A szerző szerencsés képessége, hogy érzékletesen és pontosan írja le vadászkalandjait, az olvasó novellák olvasása közben, látja a szavannát, a pampát, érzi a hazai vadászterület hangulatát, szinte visszafojtja lélegzetét a lövés előtt, és együtt örül a vadásszal egy jó találat esetén. A könyv végére megérti és elfogadja a szenvedélyt.
Talán meg is kedveli.

Jó hangulatú, változatos történetekkel teli, érdekes vadászkönyv, amit jó szívvel tudunk ajánlani. Maradandó élmény.

2017 Bp. Média Kiadó. 144 oldal, színes képekkel. Keménytáblás kötésben, új állapotban.

Ára: 4.900 Ft

Herman Ottó
A halgazdaság rövid foglalatja

2008 Attraktor Kiadó, Máriabesenyő. Eredeti kiadás 1888-ban jelent meg  K. M . Természettudományi Társulatnál.

150 oldal, ábrákkal. Új, olvasatlan állapotban. 

A tógazdaság gyakorlata, a halasvíz, a szerszámok leírása, A, a ponty a csuka, a fogassüllő tenyésztése, pisztrángtenyésztés, halgazdaság "ellenségeiről, és azok csapdázásáról" a vidravastól a gémcsapdáig. stb.
 

Ára: 3.500 Ft

Panigay Róbert
Rönkök között

Vadásznovellák. 1989 Dacia Könyvkiadó, Kolozsvár. Első és egyetlen kiadás. 153 odal, fűzve, jó állapotban. 

Nagyon ritka határon túli kadvány.

Panigay Róbert első írását (A Csalhó ajándéka) a budapesti Magyar Vadász közölte (1972). Cikkei jelentek meg a Hargita, Előre, Romániai Magyar Szó hasábjain. Bár könyveinek sikere a vadászirodalom népszerűségének köszönhető, kritikusa, Burján-Gál Emil a Korunkban így jellemzi munkásságát: „... nem novellásított halász-vadász mesék vannak benne, hanem a vadásztéma ürügyén szépirodalom Mondanivalói emberi problematikákat járnak körül.” A budapesti Nimród folyóirat irodalmi pályázatán tíz alkalommal jutalmazták, díjat kapott a Fekete István Irodalmi Társaság pályázatán is (1985).

Ára: 10.000 Ft

Barnaföldi Gábor szerk.
Hal- és vadételek

Rendkívül ritka, kis példányszámú vad és halételes könyv, sok-sok különleges étellel. 440 recept. Nagyalakú (A/4) fűzve, j135 oldal, ó állapotban.

Ára: 5.000 Ft

Verhóczki István
Hal- és vadételek

Puedlo Kiadó. 155 oldal,  kissé foltos előzéklapok. Jó állapotban.

Ára: 1.800 Ft

H. Mészáros Erzsébet
Vadételek

1998 Budapest. A Háziasszonyok Kiskönyvtára sorozat kötete. Jó állapotban. 

Ára: 1.500 Ft

Dr. Oetker
Vad és vadszárnyas különlegesen elkészítve

1998 Grafo. 127 oldal, fotókkal. Keménytáblás kötésben, jó állapotban.

Ára: 2.000 Ft

Sterbetz István
Őszi vizeken - Amerre a madár jár 2 db. könyv egyben

Reklámajánlatunkban 2 nagymúltú kötet egyben, 2500 ft-ért vásárolhatóó meg.

Sterbetz István (1924–2012) neve összeforrt a hazai természetvédelemmel, a túzokmentéssel, a madártannal és a pusztáról szóló
írásaival. Számára a természet megismerése, megörökítése, védelme és gondozása egyet jelentett az emberi hivatással. Sokoldalú, öszszetett látásmódú személyiség volt. Egyszerrevolt tudós, vadgazda, fotográfus, ismeretterjesztő, író és mindenekelőtt gyakorlati természetvédelmi szakember. Nem tudta és nem is akarta elválasztani egymástól ezeket a szakmákat. 

Ára: 2.700 Ft

Kovács Dénes
Luxus vadászfegyverek

Ebben az albumban az élvonalbeli vadászfegyvergyártók művészi kidolgozású, luxus vadászpuska kínálatából kap ízelítőt a Tisztelt Olvasó. A bőséges és reprezentatív színes képanyag mellett, tájékoztató jelleggel az egyes cégeket bemutató szakmai ismertetőt, illetve a gyártmányokról röviden műszaki adatokat is olvashatunk. aki esetlegesen bővebb műszaki információkra is kíváncsi, az utána nézhet a szerző "Vadászfegyverekről nem csak vadászoknak", illetve a "Vadásztöltény- és lőtechnikai ismeret" c. szakkönyveiben. Ennek a szép kiadású, szemet (és remélhetőleg vadászlelket) gyönyörködtető fegyveralbumnak a végiglapozása, a luxus vadászfegyverek iránt érdeklődő Olvasóknak nem csak kellemes időtöltést, hanem művészi élményt is nyújt.

A Nimród Vadászújság és a Kaliber Fegyvermagazin hasábjairól jól ismert szerző kötetét veheti a kezébe a Tisztelt Olvasó.

2005 Dénes Natur Műhely Kiadó. Nagyalakú, 304 oldal, műnyomó papíron, igényes, fényképfelvételekkel. Borítólappal ellátott keménytáblás kötésben, újszerű, szépen megóvott állapotban. Ritkán bukkan fel!

 

Ára: 22.000 Ft

Állami Erdőrendezőség kiadása
Erdészek szolgálati szabályzata

1959 Bp. 57 oldal, sokszorosított gépirat.  Eredeti könyvkötői kötés, jó állapotban. melléklet nélkül. Ritka!

Ára: 8.000 Ft