Thurn-Rumbach István
Erdélyi szarvasok és medvék nyomában...

Budapest, 1941. Dr. Vajna és Bokor, fekete-fehér fényképekkel illusztrálva.

Kiadói egészvászon-kötésben, szép, gyűjtői állapotban.

Thurn-Rumbach István kitűnő vadász és remek író is volt. A két világháború között Eszterházy Lászlóval, Storcz Mátyással és Fuchs Antallal együtt sokat tett a vadászkultúra fejlődéséért. Az erdélyi szarvasok és medvék nyomában című könyvében a "kárpáti vadon" szépségeivel ismerteti meg az olvasót Az 1920-as, 30-as években itt szerzett tapasztalatait, vadászemlékeit foglalja össze. Zsákmányai között szarvas, medve, farkas, hiúz, nyírfajd, siketfajd és keselyű is szerepel.
Thurn-Rumbach írói stílusa kifejező és izgalmas, az írások hangulatvilága Maderspach Viktoréhoz hasonló. Ő maga klasszikus vadászkarakter, aki elfogadja a természet kihívását, dacol erejével, ugyanakkor tiszteli is azt, a sportszerűséget pedig mindennél fontosabbnak tartja. Ettől válnak írásai életszerűvé és hitelessé, és ez teszi művét még a vadászat iránt csak felületesen érdeklődők számára is érdekessé.
A kötetet a szerző eredeti fényképfelvételei illusztrálják, a függelékben pedig hasznos tájékoztatást kapunk "a kárpáti vadász célszerű felszereléséről" is.

Ez a példány elkelt, de a következő előjegyezhető.

Töltse ki az alábbi űrlapot és azonnal szólunk, ha újra lesz készleten!

A választott termék:
Thurn-Rumbach István: Erdélyi szarvasok és medvék nyomában...
Név: (*)
E-mail: (*)
Telefonszám: