Kosár

A kosár üres

További könyveinket megtalálja a

rendszerében.

Kattintson IDE a megtekintéshez!

Találatok: 97 - 120 / 1041

1950 utáni vadászkönyvek

Ambrózy Árpád-Németh Balázs-Pomázi Ágoston
Hagyományos vadászati módok

2018. Hubertus Kft. 60 oldal, színes képekkel, ábrákkal. Új állapotban.

Ebben a könyvben négy hagyományos vadászati módot (solymászat, agarászat, előltöltő fegyveres vadászat, vadászíjászat) mutatunk be ismert és szakmailag elismert szerzők tollából.

Ára: 2.500 Ft

Kovács László:
Sokat próbált vadászpuskák

A mű első részében a szerző saját fegyvereit mutatja be a kedves Olvasóknak, a másodikban pedig egyéb puskatípusok portréi kaptak helyet.
Végezetül a harmadik részben vegyes írások szerepelnek, amelyek hasznos információkat közölnek különböző kaliberekről, vadászati módokról, s meghökkentő érdekességekről, mint például a patkánnyal történő üregi nyúl vadászatról.
Nem csupán a beavatottaknak, hanem a téma után érdeklődők számára is felettébb élvezetes, olvasmányos könyv.
Szerző: Kovács László
Kiadó: Kovács László és a Hountler Kft. 2012
Oldalak száma: 314. Új állapotban.

Ára: 3.700 Ft

Kovács László
Csodálatos vadászpuskák

Pro Narura Kiadó. 220 oldal, új állapotban, számos szemléltető képpel.

Kovács László, hazai vadászsajtóból több, mint ezer szakcikkéből ismert, Svédországban élő szakíró könyvét tartja kezében az olvasó. Fegyverek, lőszerek, történetek. Kovács László sajátosan olvasmányos stílusában tárja újfent az olvasó elé ismereteit vadászattal és vadászfegyverekkel kapcsolatos lassan négy évtizedes tapasztalatairól. Jelen kötetében újra különleges emberekkel, különleges vadászokkal, különleges történetekkel, különleges kaliberekkel és legfőképpen érdekes vadászfegyverekkel ismerkedhet meg a tisztelt Olvasó.

Ára: 3.700 Ft

Kovács László
Kiváló kaliberek - Újabb ötven golyós lőszer

2016 Pro Natura256 oldal, fűzve, új kötet.

Ára: 3.700 Ft

Kovács László
Kívánatos kaliberek

2014 Pro Natura. 242 oldal, új könyv.

Kovács László, a Magasles, a Nimród Vadászújság, valamint a Nimród Safari évtizedek óta Svédországban élő munkatársa, hittel vallja;"rossz töltény nem létezik! Nincs príma lőszer és pocsék muníció..., mindegyik tökéletes a maga nemében, ha arra használjuk, amire való." Régi, sokat próbált nagyvadászok
jól tudják hogy ez a megállapítás szín igaz. Ebben a művében, az előző "lőporfüstös" könyveihez hasonlóan, szerfelett olvasmányos stílusban rajzolja meg kereken ötven vadászlőszer portréját. Alighanem mindenki talál
benne ismerős, kedvelt muníciót. Talán a kezdő-, és esetleg a gyakorló nimródok számára is segítséget nyújt, ötleteket ad a jó választáshoz.

 

Ára: 3.600 Ft

Kovács Zsolt:
A vadon vándora (Útijegyzetek két világrészből)

2012 Dénes NAtur Műhely. Nagyalakú, 207 oldal, színes képekkel. Keménytáblás kötésben, új állapotban.

A könyv szerzője Kovács Zsolt ismert szakíró úti jegyzetei két világrészről, amelyben beszámol Ausztráliában és Afrikában szerzett élményeiről – emberekről, állatokról, tájakról. Expedíciókról sivatagban, szavannán és erdőben. Tábortűz melletti beszélgetésekről. S megannyi apróbb-nagyobb természeti csodáról, és mindezt 220 színes fotó gazdagítja.
A könyv minden oldaláról kicseng az állat és a természetszeretet, az aggódás földünk jövőjéért.

Ára: 6.400 Ft

Kozma Sándor
Disznóságok

Negyed század vadászélményei. 2004 szerzői kiadás. NAgyalakú 96 oldal, műnyomó papíron, színes felvételekkel. Keménytáblás, újszerű állapotban.

 

Ára: 6.000 Ft

Simkó Gyula
Szívemben Afrika

A szenvedélyes Afrika vadász, aki a Safari Club elnöke is, vallja, hogy csak az a safari éri meg az időt, a pénzt, a fáradságot, amelyről élményekkel telve, jobb emberként térhetünk haza, mert a vadászat igazi értékét a hozzá fűződő emlékek finomsága adja. A Szívemben Afrika, az Ő vadászélményeit fűzi csokorba, naplószerűen, humorral fűszerezve, kendőzetlenül, nem letagadva a csetlő-botló lépéseket, a félelmeket, vagy a ballépéseket.

2011 Immo Sensus Kft. 207 oldal, műnyomó papíron, színes felvételekkel. Keménytáblás kötésben, borítólappal védve, újszerű állapotban.

Igényes könyv.

Ára: 7.000 Ft

Ádám Jenő:
Kanyargós a vadászösvény - Aláírt

Ádám Jenő első könyve.

1994 szerzői kiadás. 151 oldal, fűzve, a szerző saját kezű aláírásával.

Ára: 6.000 Ft

Kovács-Heltay:
A mezeinyúl (ökológiája és vadászata)

1985 Mezőgazdasági KK. 175 oldal, vászonkötésben, jó állapotban.

Ára: 7.000 Ft

Robert Franklin Leslie
A medvék és én

1992 Bp. 278 oldal, fűzve, szép állapotban.

Ára: 1.500 Ft

2001 Orsz. M. Vadászkamara, Somogy megyei Szervezete.  Nagyalakú, 423 oldal, kifogástalan állapotban.

Ára: 4.000 Ft

Ádám Jenő:
Vadászni márpedig kell

Zerge BT kiadása. 2002. I. kötet. 140 oldal,3 színes képek. 

(A II. kötet nem jelent még meg)

Ára: 5.000 Ft

Dr. Sáry Gyula
Időről és az erdőről

1989 Pannon Nyomda Kiadó.  165 oldal, fűzve, kiváló állapotban.

Ára: 3.500 Ft

Kászoni Zoltán
Vadászatok-vadászutak Erdélyben

Kászoni Zoltánnak, az Erdélyben és nálunk is közismert és nagyra becsült erdélyi szakembernek, írónak, nem utolsósorban pedig vadászati szakújságírónak e vadbiológusi vadászkrónikási munkája napjainkban egyedülállónak nevezhető. A 19. század óta nem volt hasonló, átfogó vadbiológiai, vadásztörténeti kiadvány. Őszinte szívvel ajánlunk mindazoknak, akik szívükön viselik Erdélyország népének hagyományait, az itt előforduló vadak és vadászok szokásait, viselkedési módjait. A kiadvány — több mint 120 színes képpel és illusztrációval — különösen érdekes olvasmányt nyújt nem csak a vadászatot kedvelőknek, hanem azoknak is, akik szeretik a természetet és az állatokat. A 2004-ben megjelent 280 oldalas kötet kiváló állapotban maradt meg. Mára elég ritkán kapható belőle eladó példány.

Ára: 7.000 Ft

Széchenyi Zsigmond:
Trófeáim bemutatkoznak

1990 Mezőgazdasági KK. 195 oldal, 82 egészoldalas ábrával.

keménytáblás kötésben, jó állapotban, alsó éle kissé kopottas.

Széchenyi legritkábban felbukkanó kötete!

Ára: 11.000 Ft

Bán István:
Zimankó - Téli vadászatok

2004 Terraprint Kiadó. 180 oldal, keménytáblás kötésben, újszerű állapotban.

Ára: 5.500 Ft

Mess Béla
Emlékszikrák

2009 Alexandra Kiadó. 231 oldal, kiváló állapotban.

A szerző előző könyvéhez, a Vadász tanmesékhez hasonlóan ezúttal is több mint félszázadnyi vadászmúltja során gyűjtött élményeiből és vadásztapasztalataiból válogat. Az emlékek felelevenítésén túl azonban ismeretterjesztő szándék is vezérli. A vadászattal kapcsolatos irodalmi, művészeti, sőt nyelvészeti és etikai kérdésekkel is foglalkozik. Ezért a kezdő és tapasztalt öreg vadászok mellett az ifjúság, sőt a természet szépségei iránt érdeklődő széles olvasóközönség figyelmére is számot tarthat. Az Emlékszikrák nélkülözi a tudományos és a vadászati szakirodalom szaknyelvét és stílusát, mondanivalóját olvasmányos elbeszélő stílusban tálalja, így vadászoknak, művelődni vágyó fiataloknak és nem vadászó természetbarátoknak egyaránt ajánlható.

Ára: 5.500 Ft

Hídvégi Béla
Vadászként a csúcsokon I.-II. - díszdobozban

Ez a könyv többféle értelemben is csúcsokról szól - messzi vidékek, idegen tájak titokzatos, sokszor nehezen elérhető csúcsairól, egyben egy kiemelkedően sikeres vadászélet kimagasló állomásairól, eseményeiről. Maga a kiadvány is a maga nemében egyfajta csúcs, afféle (vadász)könyvészeti unikum: díszdobozban tálalt két kötetben, több mint négyszáz oldalon, mintegy másfélszáz, a benne leírt események helyszínén készült színes fotóval, továbbá grafikákkal és térképekkel kiegészítve taglalja és beszéli el a földkerekség legritkább, legnehezebben kézre keríthető hegyivad-fajainak, illetőleg ezek múltjának, jelenének, azonfelül nem utolsósorban elejtésének a történetét. Sajátos egzotikumának töménysége akár a jóféle whiskyé: az "extra" minőségű vadászatok kedvelői bízvást megrészegülhetnek tőle. Szerzője, Hidvégi Béla, a közismert magyar világjáró vadász, a Safari Club International örökös tagja és többszörös díjazottja, az SCI magyar tagozatának elnöke életre szólóan elkötelezte magát a nagyvadvadászat legmagasabb rendű, egyben legnagyobb kihívást és erőpróbát jelentő válfaja, a hegyi vadászat mellett.

I.-II. kötet egyben, díszdobozban, újszerű állapotban.

I kötet: 241 oldal
II. kötet: 182 oldal

242 mm x 180 mm
kemény táblás
színes

Ára: 9.000 Ft

Tálosi István szerk:
Ötven vadász emlékeiből 6

Antológia. 1999 Terraprint 351 oldal, keménytáblás kötésben, jó állapotban.

Ára: 6.500 Ft

Tálosi István szerk:
Ötven vadász emlékeiből 5

Antológia. 1999 Terraprint 351 oldal, keménytáblás kötésben, jó állapotban.

Ára: 6.500 Ft

Tálosi István szerk:
Ötven vadász emlékeiből 4

Antológia. 1999 Terraprint 351 oldal, keménytáblás kötésben, jó állapotban.

Ára: 6.500 Ft

Zsirai László (szerk)
Vadászok emlékeiből 1

2004 Terraprint Kiadó. 266  oldal, keménytáblás kötésben, jó állapotban.

Ára: 5.500 Ft

Konrad Lorenz:
Az állati és emberi viselkedésről I.-II.

2001 Totem Kiadó. Új állapotú könyvek.

Jelen könyv Konrad Lorenz megítélése szerint legfontosabb tudományos munkáinak válogatását tartalmazza. Ezek a tanulmányok nemcsak egy zseniális kutató Nobel-díjban végződő fényes pályájának, Lorenz tudományos fejlődésének egyes állomásait mutatják be, hanem az állati viselkedés tudományának, az etológiának az alapjait is. Lorenz rendkívül pontos megfigyelő volt és kitőnű teoretikus, aki észleléseit azonnal egy az evolúciós gondolati keretben értelmezte.

Ára: 8.000 Ft