Iklódy Dezső
AZ élet napos oldalán

Vadászat Erdélyben, Dobrudzsában és Havasalföldön.

2009 Libro-Vill Bt. BP. 159 oldal, ff fotókkal.

Borítólapos egészvászon kötésben, új állapotban.

Készült 300 példányban.

“A Kárpátok őserdei, a felmérhetetlen, vadban gazdag dombságok, puszták, tavak és erdőségek, a Duna deltája és kiöntési mindig párját ritkító vadászati lehetőségeket kínáltak. Ott volt Európa vadászparadicsoma. A fürjtől a pelikánig, a nyúltól a medvéig, farkast és szarvast, mindenféle vadfajt rejtettek ezek a terültek, mint különb módon sehol másutt öreg kontinensünkön.

Iklódy Dezső, hivatásos diplomata és szenvedélyes vadász, Erdély hegyein és völgyeiben éppúgy otthon volt, mint a román Óbirodalom, Dobrudzsa és Havasalföld lapályain. Elégszer és elegendő ideje volt, megengedhette magának, hogy egy életen át bekóborolja és megvadássza ezeket a varázslatos tájakat, a lengyel határtól a bolgár határig, a Tiszától a Dnyeszterig. Erről számol be könyvében olvasmányosan és humorosan, egyúttal élményei olyan igézőek, hogy a világ akaratlanul elsüllyed körülöttünk, és Iklódyval tartunk. Vele ülünk a tábortűznél a szarvasbőgés során, és hallgatjuk az erdők királyának haragos ordítását. Követjük vele a farkasokat, és ugorjuk be a pirkadatban a siketfajdot.

Medve a telelőhelyén, és magányos csapája, vadkan a porhóban, récék és ludak milliói, a vonulás során összegyűlő erdei szalonkák ezrei, a félénk hattyúk és a gyanakvó túzokok, valamennyi olyan elevenen lép elő, mintha közvetlenül mi élnénk át. Őszinte, királyi élet bontakozik ebben ki, szabadon erejében és méretében, csaknem úgy, mint egy álom – az élet napos oldalán.”

Ez a példány elkelt, de a következő előjegyezhető.

Töltse ki az alábbi űrlapot és azonnal szólunk, ha újra lesz készleten!

A választott termék:
Iklódy Dezső: AZ élet napos oldalán
Név: (*)
E-mail: (*)
Telefonszám: