1950 utáni vadászkönyvek

Gál István
Erdészeti műszaki rajz

1965 Mezőgazdasági KK. 133 oldal, 178 ábrával. Fűzve, megkímélt, jó állapotban.

Ára: 3.000 Ft

Haracsi Lajos
Erdővédelemtan

1970 Mezőgazdasági Kiadó. 200 oldal,  26 ábrával, képpel. Fűzve, megkímélt, hibátlan.

Ára: 4.500 Ft

Mária Hajková
Vadbó, halból, gombából készült ételek

1988 Madách. 231 oldal, színes képekkel. Keménytáblás kötésben, megkímélt, jó állapotban.

Kevéssé ismert, de rendkívül jó Maria Hajková - az alapműnek számító édeskönyv szerzője - fémjelezte: Vadból, halból, gombából készült ételek című nagysikerű szakácskönyve. A természetes mivoltukban feltálalt ételfotók önmagukért beszélnek. A fűszerezés technikája, a mit-mivel alapelve, az eljárások bemutatásán túl, remek recepteket ad közre. A Madách Kaidó gondozásában jelent meg, mintegy 32 évvel ezelőtt. Érdemes beszerezni, változatos, máshol soha közzé nem tett, nem csak különleges, de mindvégig házias receptjeinek tömkelege miatt is.

Ára: 3.000 Ft

gr. Andrássy Manó
Hazai vadászatok és sport Magyarországon

Első hasonmás kiadás, az eredeti 1857-ben Pesten jelent meg, ma már alig 4-5 példány lelhető fel belőle. Világos után nyolc évvel, 1858-ban franciául és angolul is megjelent mű bizonyítani akarta a világnak, hogy bár lőfegyvere nincs most a magyarnak: se főúrnak, se mezőőrnek, vadászni is csak kopókkal, agarakkal szabad, mert így rendelte a császár, nehogy lázadni tudjon ismét a magyar, de: "Bizonyos csak annyi, hogy a mely nemzetnek szép múltja van, annak van jövője is." (gr. Andrássy Manó) Németül a könyvet nem adták ki, mert ez ellenkezett volna a mű alkotóinak hazafiságával, jó ízlésével és szándékával. A szerzők névsora, valamint az illusztrátoroké: Markó Károly, Lotz Károly, Molnár József és Sterio Károly ábrázolásainak jeles külhoni műhelyekben készült nyomatai avatják a legszebb magyar könyvek egyikévé az albumot.

28-38 cm Nagyalakú díszalbum, műnyomó papíron, színes metszetekkel. Bársony kötésben, arany címfelíratozássa, keretdísszel. Fólia borítólappal védve. 2007 BP.

 Jó állapotú, megkímélt példány. A lgigényesebb, legszebb kiállítású hasonmás vadászkönyv, ami megjelent. 

Ára: 24.900 Ft

Chernel István:
Magyarország madarai I.-III.

Monumentális, ritka alapmű madarászat témakörben:
Chernel István: Magyarország madarai I.-III. 
Chernelházi Chernel István: Magyarország madarai különös tekintettel gazdasági jeletőségökre I-II/1-II/2 Reprint kiadás.
3 db. kötetben. (teljes)
Budapest, 1985., Állami Könyvterjesztő Vállalat. Nagyalakú.
Kiadói műbőr díszkötésben, arany felirattal. Műlapokkal, szövegközti képekkel, gazdagon illusztrált. Szép, gyűjtői állapotban.
Alapmű, rendkívül alapos és részletes szakmunka a madarászati téma egyik gyöngyszeme.

Vári Dávid
Terítéken - A magyar vadgasztronómia receptkönyve

2019 Book Kiadó. Nagyalakú, 294 oldal, színes képekkel. Keménytáblás kötésben,  jó állapotban.

Az ember ősidőktől fogva azért vadászik, hogy zsákmányát megegye. A fiatal, de tapasztalt vadász, Vári Dávid gyermekkora óta szenvedélyesen járja az erdőt a vadak után. Lassan kitanulta Diana istennő mesterségének minden csínját-bínját.

Mesterfokon elsajátította az elejtett apró- és nagyvadak legkülönfélébb elkészítési módjait is, és most mindenki örömére a nagyközönség elé tárja kedvenc ételkreációit. Izgalmas kihívásnak tartja, hogy megteremtse az ízek és a húsok harmóniáját, belecsempészve a tájegység jellegzetes fűszereit, konyhai tradícióit, ahogy a festő kikeveri a színeket vagy a komponista egyesíti a ritmust a dallamokkal.

Könyvében 89 ínycsiklandó étel receptjét mutatja be, melyek mind különleges vadhúsból készülnek, a muflontól a galambon át a borzig és a vaddisznóig. Közben pedig a terítékre kerülő állatokat is megismerhetjük, a vadász szemével.

Ára: 7.500 Ft

Szidnai László
Trófeák kikészítése és bírálata

"A trófea fáradságos, talán életveszélyes, mindenesetre azonban a sikeres vadászat győzelmi jele. - Csakis ebben leli magyarázatát, hogy lakásunk falán sorban lógó trófeákban olyan kimondhatatlan - a kívülállóknak szinte gyerekesnek tűnő -gyönyörűségünk telik" Széchenyi Zs.
 
Igazi jó trófeakikészítő szakkönyvet kínálok megvételre, akiket érdekel ez a téma. A nagyvadtrófeák mellett benne foglaltatik a szárnyasvad trófeák kikészítése is. Emellett a bírálat magas iskoláját is elsajátíthatjuk belőle.
 
1978 Mezőgazdasági Kiadó. 202 oldal, jó állapotban.
 

Hemingway, Ernest:
Afrikai vadásznapló - Halál délután

1971 Magyar Helikon Könyvkiadó. Egészvászon kötésben, jó állapotban.

A kettő könyv egy kötetben.

Véber Károly szerk
Magyar László afrikai utazásai

1985 Panoráma. 478 oldal, 22 képpel,  1 térképpel. Keménytáblás kötésben, jó állapotban.

Ára: 1.500 Ft

Faragó Sándor:
Magyar vadász enciklopédia

Faragó Sándor-féle Magyar vadász enciklopédia az első olyan kiadvány, amely kifejezetten magyar viszonyokra vonatkozóan foglalja össze mindazt, ami a vadászat ismeretkörébe tartozik. Rendkívüli, monumentális terjedelmével (787 oldal, 4 kg) roppant méretű tudásanyagot tartalmaz, többszáz ábrával, képpel illusztrálva.
Az enciklopédia egyes fejezeteit kiváló magyar szakértők írták, szerkesztették, a legmodernebb kutatások és gyakorlat szerint.

Totem Plusz Könyvkiadó Kft. Budapest. Kemény táblás papírkötés 787 oldal. Jó állapotban.

Kovács László:
Golyós vadásztöltények könyve

2006 Terraprint Kiadó.  255 oldal, jó állapotban.

Milyen tölténnyel lőtte Széchenyi első krokodilját? Miért használt az utolsón 458 Win Magnumot? Miért csúcskaliber a 6,5x58., Melyik töltényt használta a nagy tudású Páll Endre? Miért ment ki a divatból a 6,5x54 Mannlicher? Mi a különbség a 7x64 és a 280 Remington között? Milyen munícióval vadászott Jim Corbett nagyragadozókra. Néhány érdekes kérdés a sok közül, melyekre választ kap Kovács László egyik legritkább könyvéből. Pontosan 60-féle lőszer szakszerű, pontos és objektív ismertetése Jól bevált, klasszik típusok a világszerte elismert töltényekig.
 

Wass Albert:
Tavak és erdők könyve

2002 Pomáz. Kráter Kiadó. 131 oldal, 12 elbeszélés. Fűzve, újszerű állapotban.

Ára: 3.500 Ft

Id. és Ifj: Jilly Bertalan:
A vadászkutyák idomítása

1999  A második bővített kiadás reprintje. 216 oldal, jó állapotban, leghátsó lapon a szerző írta bele a telefonszámát tollal.

Alapmű a vadászkutyás irodalomban.

Szálka Róbert
Kalandozás az ismeretlen Máramarosban

2006 Szálka Kiadó Dabas. 213 oldal, színes és ff képekkel. 1 kihajtható színes, jó minőségű  térképpel. Újszerű állapotban.

A szerző, mindazonáltal, hogy könyvében teljesen különálló, és egymástól független vadászkalandokat, humoros történeteket, nem mindennapi eseményeket ír le, párhuzamosan az események ábrázolásával bepillantást nyújt számunkra, mint egy monográfiában, Máramaros, e kevésbé ismert terület történelmi múltjába, jelenébe, és fényképekkel ábrázolt festői szépségeibe. Könnyed formában ismerkedünk meg jellegzetességeivel, a mindennapi élet sajátságaival, és a múlt rendszer fonákságaival, miközben a humoros hangvételű sorok között egy rögös, és tragikus emberi életút megpróbáltatásai körvonalazódnak.

Ára: 5.000 Ft

Pascal Durantel-Hervé Chaumeton szerk:
A vadászat gyakorlati kézikönyve

2002 Pécsi Direkt Kft. Nagyalakú, 285 oldal, képekkel, ábrákkal gazdagon illusztrált gyakorlati szakkönyv. Jó állapoban, egyik sarkán minimális sérüléssel.

Igazi áttekintést nyújt ez a munka a lőfegyverek, lőszerek sokféleségéről, a különböző vadászati módok egyes fajtáknál alkalmazható módszereiről, valamint a legfontosabb "segéderő", a vadászkutyák használatáról, tartásáról, egészségvédelméről.

Ára: 7.500 Ft

Horányi-Pivárcsi:
Magyar világjárók kalandjai

Egy méltatlanul elfeledett kötet: Horányi Gábor és Pivárcsi István szerzőpáros. Magyar világjárók kalandjai című kötete.
A könyv 35 világjáró magyar köztük sok ismert vadász és felfedező életét, munkásságát mutatja be, mintegy 150 korabeli képpel, , metszettel, dokumentumal illusztrálva. Benne található többek közt, Széchenyi, Almásy gróf, Kittenberger, Teleki, Almásy György, Lóczy Lajos, Magyar László, Torday Emil, Zichy Jenő stb. élete Remekül összeállított szakanyag.
Nagyalakú, jó állapotban. 2000 Pallatinus Kiadó.
Ára. 2500 Ft csupán.
Ára: 2.500 Ft

Jim Corbett:
Emberevő leopárd

1969 Táncsics. 200 oldal, keménytáblás, kötésben, jó állapotú, borítólapos példány.

Merán Fülöp
Vadászparadicsom a Vértesben

A Vadászparadicsom a Vértesben” című kötet Gróf Merán Fülöp könyve, mely írás a korábbiakhoz hasonlóan, nagyrészt bemutatja a grófi család megváltozott életét 1946 -tól, a csákberényi lakosok létét, gondolkodását, emberségességét. Irodalmi műve szól a mélyen tisztelt vadról és a vadászatról, és szeretett Vérteséről. Valójában egy érdekfeszítő történelmi korrajz a rettenetes és csodálatos XX. század közepéről. Lebilincselő olvasmány remek stílusban megírva. sok fotódokumentummal, a táblakötés külső címoldalán dr. Kun Edit olajfestményével. Új állapotú.

295 oldad, keménytáblás kötésben.

Páll Endre
Vadásztarisznya

1994 zalaerdő RT. 247 oldal, fűzve, jó állapotban.

A szerző legelső kultikus vadászkönyve.Páll Endre nagy gonddal és szeretettel csomagolja ki emlékeinek tarsolyából élményeit, s ezzel vadásztársainak nemcsak szórakozást kíván nyújtani, hanem tapasztalatokat és levont tanulságokat is. Páll Endre korábbi szakkönyveitől eltérően itt emlékezetes és tanulságos vadászélményeit írja le 23 történetben.

Ára: 6.000 Ft

Mikó István
Ahogy lehetett...

Nimród Alapítvány. 189 oldal, fűzve, jó állapotban.

 

Ára: 8.000 Ft

Zoltán János:
Forró vadászszívvel (Studinka László életregénye)

A Nimród Alapítvány sorozat legelső kiadványa.

1993 Nimród Alapítvány. 167 oldal, fűzve, kiváló, szép állapotban. 

Ritkaság.

Szabó Péter:
Különös vadászat (A kotorékozás gyakorlata) - számozott

A Nimród Alapítvány sorozat kötete. 

1995. Dénes Natur Műhely Kiadó. 128 oldal. 

Fűzve, jó állapotú, remek példány.

Sorszámozott. (483)

Ádám Jenő:
Kanyargós a vadászösvény

Ádám Jenő első könyve.

1994 szerzői kiadás. 151 oldal, fűzve,jó állapotban.

Ára: 4.500 Ft

Dr. Horváth Béla
Zúg az erdő - A kertek aljától a Kárpátokig - Számozott!

1995 Nimród Alapítvány. 196 oldal, keménytáblás kötésben, jó állapotban.

Sorszámozott példány.

Ára: 8.000 Ft