1950 utáni vadászkönyvek

Moses Isegawa
Afrikai krónikák

2002 Ulpius-ház. 421 oldal, fűzve, jó állapotban.

Ára: 2.500 Ft

Wass Albert
Elvész a nyom

2003 Pomáz. Kráter Kiadó. 365 oldal, keménytáblás kötésben, szép állapotban.

Ára: 3.000 Ft

Simon Tillier
Az állatvilág enciklopédiája

1994 Új Esély Kiadó. 485 oldal, 900 fotóval. Monumentásis munka.

Ez a hatalmas mű betűrendes tájékoztató és egyidejűleg áttekinthető ENCIKLOPÉDIA.

Az egész állatvilág egyetlen kötetben!
377 fejezet, A-tól Z-ig, 400 leírt faj!
ANATÓMIA, ÉLETTAN, VISELKEDÉSTAN, ÖKOLÓGIA!

EMLŐSÖK – MADARAK – KÉTÉLTŰEK – HÜLLŐK – KÍGYÓK – ÍZELTLÁBÚAK – PUHATESTŰEK – EGYSZERŰ SZERVEZETEK

Mindnyájunk enciklopédiája.
23 szerzőnek, többnyire a Párizsi Természettudományi Múzeum szakembereinek tanulmánygyűjteménye.
Latin szavak szójegyzéke, magyarázó szótár, irodalom.

Ára: 3.000 Ft

Philipp Karl Meran (Merán Fülöp)
...Und übrig blieb die jagd

Leopold Stocker Verlag. Stuttgart. 1976.259 oldal, egészvászon kötésben, jó állapotban, kissé sérült védőborítóval. 

Ára: 9.000 Ft

Philipp Karl Meran (Merán Fülöp)
Zwischen Weckruf und Strecke

Leopold Stocker Verlag Stuttgart. 203 oldal, egészvászon kötésben, védőborítóban. Jó állapotban.

Ára: 9.000 Ft

Wass Albert
Farkasverem

2002 Pomáz- Kráter Kiadó.  194 oldal, keménytáblás kötésben, jjó állapotban.

David Morris
Hunting Trophy Whitetails

Safari Press. Montana. 1997 USA.. 483 olodal, gazdag képanyaggal. Igényes műbőr kötésben, védőborítóban, jó állapotban.

Ára: 7.000 Ft

Wass Albert
A titokzatos őzbak

2003 Kráter Kiadó, Pomáz. 120 oldal, kkeménytáblás kötésben, borítólappal, jó állapotban.

"Nimród fiainak legendáját juttatja eszembe ez az én csodálatos hajszám a titokzatos őzbak után. Mely néhány évre elpihent s ott a havason kitört belőlem újra." - írta talán magyarázatként a könyv egyik fejezetében a szerző. Wass Albert fiatalkori remekművét az idősödő író maga az egyik legszebb alkotásaként tartotta számon. Későbbi nevezetes regényeinek előképét ismerhetjük meg ebben a könyvben: az ifjúkor ajzottságát, az erkölcsi és eszményi szép iránti letéríthetetlen vonzódását."

Wass Albert.
Tavaszi szél - színművek

2004 Kráter. 127 oldal, fűzve, jó állapotban.

Jaroslav Holecek
Cendes vadászat

Vadfotó-album. 1973. Gondolat.  239 oldal, ff képekkel, szöveggel. Borítólapos egészvászon kötésben. 

Ára: 2.500 Ft

Faragó Sándor:
Élőhelyfejlesztés az apróvad-gazdálkodásban

Faragó Sándor egyik legjobban sikerült és leginkábbmáig is keresett alapműve-szakkönyve ez a munkája. A nagyüzemi mezőgazdálkodás következményeként az apróvad élőhelyei lecsökkentek, eltűntek az árokpartok, a védelmet jelentő fás-cserjés területfoltok, a vízrendezéssel szűkültek a vizes, tocsogós mélyedések. Mindezeket a mezei és vízi vadállomány is megsínylette. E káros folyamat visszafordításának lehetőségeit tárja fel a szerző, aki kezdeményezője, elméleti és gyakorlati szakembere a fenntartható apróvad-gazdálkodásnak hazánkban.A könyvben leírt módszerekkel alakíthatók ki azok a „vadbarát”, változatos mezei és vízi életterek, amelyekben kiegyensúlyozottan élhetnek az állatok és növények közösségei, s válhat értékteremtővé a természetet ismerő, tisztelő és azzal harmóniában élő ember.
 
A kötet 355 oldalas, 137 ábra+ színes fotók, szemléltető ábrák szemléltetik a leírtakat. Kiválú, új állapotban. 1997-ben jelent meg.
 

Monostori Károly
Ebtenyésztés - Kézikönyv ebtenyésztők, vadászok és ...

1909 első kiadás reprint megjelenése: 2011 Lapu Kiadó. 196 oldal, 100 képpel. Fűzve, újszerű állapotban. 

Az első magyar nyelvű kutyás könyv, amely száz éve született és megvetette az alapjait a honi ebtenyésztésnek, a kutyák sportszerű tartásának és nevelésének. Szerzője az állattenyésztés és orvoslás, valamint az állattartás neves magyar tudósa, Monostori Károly, akinek Ebtenyésztés című munkáját máig idézik az utódok, alapvetései nem évültek el, gyakran hivatkoznak rá tenyésztők, kutyakiképzők és állatorvosok egyaránt. A kutya természetrajzi, bonc- és élettani s küllemtani leírása, fajtái, szaporítása, felnevelése, táplálása, gondozása, tanítása, használása és fontosabb hibáinak és betegségeinek orvoslása a könyv témája, mely jelzi a könyv rendkívüli sokoldalúságát. A kötet évtizedek óta keresett könyvritkaság, igazi sláger az antikvár könyvek piacán. Már sehol nem kapható.

 

Ára: 4.800 Ft

Mirko Vosátka
Természetjárók enciklopédiája

1978 Madách. 394 oldal, kötve, jó állapotban.

Nem tudom, hogy készült-e hasznosabb és érdekesebb gyakorlati kézikönyv, "túlélő könyv" a hetvenes években Vosátka:Természetjárók enciklopédiájánál.
Ez a könyv a természetben való tartózkodás minden mozzanatát felöleli, gyakorlati útmutatást ad a természetjáró-szerető embernek, hogyan élje túl és élje meg a természetet hogyan hívja segítségül önmaga megsegítésére. Tanácsot ad, tanít, az agancs felépítésétől kezdődően, nyomolvasástól a les készítésén át a késélezéstől csomó kötésig, mindenről. Hegymászás, táborverés, fekhelyek, kunyhók készítése, csónak, tutajkészítés, stb, stb. Többszáz színes és rajzos illusztrációval szemléltetve, mindent és minden esetet, amivel a természet megajándékozhast minket. Emiatt kezdő vadászok is haszonnal forgathatják. Rendkívül jó szakanyag. 395 oldal, többszáz ábárval. A kötet ritkábban bukkan fel.

Heltay István szerk:
Vadásziskola - DVD melléklettel

411 oldal+ 200 színes kép. Keménytáblás, nagyon új állapotban. 2. kadás. 2016.

Máig az egyik legjobb vadászati szakkönyv a dr. Heltay szerkesztette: Vadásziskola. A kötet mintegy 411 oldalon, 200 jó minőségű színes képpel, szövegközti szemléltető ábrákkal ismerteti gyakorlatias szemszögből a vadászat teljes egészét. Az ökológia, az élőhely és a vadfajok ismeretése mellett, kellő részletességgel tárgyalja a vadgazdálkodást, a vadbetegségeket éppúgy, mint a vadászat gyakorlatát, vadászetikát, szelekciót, bírálatot, vadászfegyver és lőtechnika, optika-ismeretet, vadászkutyák bevezetését, bevadászását. DVD melléklettel, új állapotban.
Nem csak leendő vadászoknak, hanem, ismereteit bővíteni szándékozó gyakorló vadászoknak is melegen ajánlom.
 
 
Ára: 10.000 Ft

Nagy István szerk
Ez elment vadászni - Jogszabályismeret, balesetelhárítás ...

Hiánypótló brossúra: "Ez elment vadászni" címmel jelent meg, jól összefoglalja a vadászat feltételeit, a vadászat eszközeit, a birtokbavételt, a vad szállítását, bírálatot, ebekkel kapcsolatos szabályokat, sőt a viselkedés írott és atlan szabályait is. a jogaszabályokat, balesetelhárítást és balesetmegelőzést talgal és mutat be gyakorlati példákkal, valamint szemléltető ábrákkal alátámasztva. 2007-ben jelent meg, 48 oldalon.

Ára: 2.500 Ft

Dr. faragó Sándor-Köller Joachim-Dr. Zoltán Attila
Természeti örökségünk - A legkíválóbb magyar vadásztófeák ...

Képes album. Összeállította: Dr. Faragó Sándor-Dr. Zoltán Attila. Magyar és angol nyelven. Nagyalakú fényképes album, 95 oldal, műnyomó (fényes) papíron, keménytáblás kötésben, újszerű állapotban.
A könyv tartalmazza valamennyi magyar világrekord, magyar rekord, ezenfelül néhány egyéb kiemelkedő – trófea leírását, kézre kerítésének körülményeit. A kiváló, némelyikük estében akár legendásnak mondható egyedeket tíz neves természetfestő munkái jelenítik meg hitelesen, természetes környezetükben, magukat a trófeákat is valósághűen ábrázolva. Ezenfelül gyönyörű vadfelvételek és terítékfotók gazdagítják a második, módosított kiadás anyagát.

A. E. Hartink
Sörétes és vegyes csövű vadászpuskák enciklopédiája

1999 Gabo Kiadó. 320 oldal, többszáz színes képpel, szemléltető ábrával. Keénytáblás kötésben, védőborítóban. Jó állaptban.

Ez az átfogó szakkönyv kifejezetten a fegyverrajongók, a fegyvergyűjtők, illetve a téma iránt érdeklődők számára készült. Az enciklopédia az alábbiakat foglalja magában: - alőfegyverek fejlődésének története - a sportlövészet fontosabb ágazatainak ismertetése - több mint 500 korszerű sörétes és vegyes csövű vadászpuska ismertetése

Ára: 8.000 Ft

Dr. Náhlik András
Nyomkalauz

1990 Venátus szakmai füzet. 72 oldal, szemléltető ábrákkal. Fűzve, jó állapotban.

Ára: 3.500 Ft

Bányai József szerk
Írások a hajdani vadászvilágból - Illés Nándor

Illés Nándor 12 kiadatlan elbeszélése. Terraprint 1997. 88 oldal, új állapotban. 

Ára: 4.500 Ft

Cey-bert Róbert Gyula:
Magyar vadgasztronómia

Évezredek óta a vadételek főúri, fejedelmi és királyi lakomák legmagasabbra értékelt ételeit képezték. A jelen kötetben Cey-Bert Róbert Gyula sajátos módszerének megfelelően bemutatja a vadászat történelmi hátterét, kiemelve a lovaskultúrájú magyarság vadászatának történetét, amelyben a vadak szimbolikái jelentése meghatározó szerepet játszott. A könyv ugyanúgy bemutatja a legrégebbi magyar vadételek leírásait mint a jelenkori magyar konyha leggyakoribb vadkészítményeit. A szerző legnagyobb érdeme azonban az, hogy megismerteti az olvasót nagyon sok újonnan alkotott vadétellel, amelyek a megújuló magyar konyha jövőbeli irányzatát alkothatják. Nagyon sok régi ésd több mint száz új recepttel. 2003-ban jelent meg, nagyalakú, 113 oldal, színes képekkel illusztrált. Ritka.

Ára: 7.000 Ft

Jilly Bertalan
A vadászkutyák idomítása

Második átdolgozott kiadás, 1962 Mezőgazdasági KK. 216 oldal, 80 szemléltető fotóval.

Ez a könyv méltán az egyik legkeresettebb idomító szakanyagunk. Rendkívül nagy szakértelemmel megírt, "biblia". Ritkán kerül belőle eladó példány, főként ilyen állapotban.

A képen láható kötet az 1962-ben megjelent második javított, bővített kiadás. , Megkímélt, tetszetős, szoros fűzésű példány. Firka, szamárfül, egyéb sérülésektől mentes.

 

Kovács Dénes
Billenőcsövű golyós vadászfegyverek

2007 Dénes Natur Műhely Kiadó. 300 oldal, színes és ff képekkel gazdagon illusztrált. Új, olvasatlan állapotban.

Ez a szakkönyv a golyós csővel is kombinált, billenőcsövű vadászpuskák (bockbüchsflinte, drilling, bockdoppelbüchse, doppelbüchsdrílling, doppelbüchse, büchsflinte, vierling, bockdrilling, büchsflintedrilling, kugeldrilling, bergstutzen, kipplaufbüchse) bemutatásával foglalkozik. Az egyes vadászfegyver típusokról szóló fegyvertechnikai kérdések megtárgyalása mellett, röviden az ide kapcsolódó lőtechnikai, töltényismereti, optikai és ballisztikai alapismeretekről is olvashat a téma iránt érdeklődő olvasó. A könyvet több, mint 400 darabból álló, reprezentatív kép- és ábraanyag teszi szemléletessé és gyakorlatiassá.

Ára: 9.000 Ft

Kovács Dénes:
Vadásztöltény- és lőtechnikai ismeretek

Kovács Dénes elismert szakíró és szakember könyvét élvezettel forgathatják, nemcsak a gyakorló vadászok, hanem a kézifegyverek kedvelői is. A közel háromszáz szakmai publikációja mellett ez a könyv is jó példája annak, hogyan lehet közérthető nyelven, könnyed stílusban műszaki ismereteket leírni, rendszerezni, ismertetni és kommentálni, mindezt vadásznyelvre lefordítva, olvasmányosan megfogalmazni.
 
Ennek a könyvnek elsődleges célja az, hogy eredményesen járuljon hozzá a hazai vadásztársadalom fegyverekkel, töltényekkel és lőtechnikai kérdésekkel kapcsolatos szakismereteinek minél tökéletesebb megalapozásához, bővítéséhez.. A golyós és a sörétes vadásztöltények szerkezeti felépítésének bemutatása, a golyós, a sörétes, illetve a maroklőfegyverekhez kapcsolódó lőtechnikai alapismeretek tárgyalása, a vastestre gyakorolt fizikai és biológiai hatásmechnaizmusának ismertetése, a külföldi vadászatokhoz fegyverek és lőszerek ajánlása, a mellékelt vadásztöltény és vadászlövedék lexikon, és nem utolsó sorban a bőséges kép- és ábraanyag teszi ezt a kézikönyvet a téma iránt érdeklődő olvasó számára szemléletessé, illetve gyakorlatiasan használhatóvá.
2004-es egjelenése ota bestseller, keresett szakirodalom, azóta nagyritkán kerül belőle elő eladó példány. Jelen könyv, olvasatlan, karcmentes teljesen új állapotú gyűjtői példány, talán kinyitva sem volt.
 
2004 Dénes Natur Műhely.  327 oldal.

Dr. Sáry Gyula:
Üres helyek trófeái

Csak szenvedélyes erdőjáróknak! Filozófikus eszmefuttatások erdőről, madarakról, fegyverekről, vadászírókról és veszendő értékekről. Harmincegy állatmese a mátyásmadárról, a ravasz nyúlról, az Apró Vadászok Egyesületéről – és persze az erdőről. A népszerű vadászíró újabb remek könyve.

320 oldal, fűzve, jó állapotban.

Ára: 4.500 Ft