Almásy László
Autóval Szudánba

Első autós-utazás a Nilus mentén, vadászatok Angol-Egyiptomi Szudánban. 1927 Első kiadás. Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára. 82 képpel. 236 oldal, kiadói angolvászon díszkötésben, a címlapokon sárgás foltosodás, kopottas gerinccel, ezt leszámítva, jó-közepes megkímélt állapotban.

Almásy gróf vadászexpedíciója:

A 20-as évek végén egyszerre vált világszerte ismert rekorderré, felfedezővé és íróvá; ennek a Magyar Földrajzi Társaság míves kiadásában megjelent Autóval Szudánba állít emléket. Almásy és Esterházy 1926 februárjában Alexandriából indult útnak egy hathengeres Steyr túragépkocsival, hogy Kairón és Luxoron áthaladva az egyiptomi határtól 1300 km-re található szudáni Kartúm városába jusson, a nem túl barátságos Núbiai-sivatagon keresztül törve. Almásyék egyedülálló teljesítményt mutattak fel azzal, hogy a többnyire járatlan részeken 3 ezer kilométert tettek meg gépkocsival.

A könyv második fele a rekord jutalmát mutatja be, ez ugyanis a korszak jellegzetes főúri szórakozásának naplója, amely a Kék-Nílus Dinder nevű, szudáni mellékfolyója mentén töltött kéthetes vadászatról szól. Az 1926 tavaszán, a szudáni szavannán zajló vadászat során Almásy és Esterházy bivalyt, gazellát, antilopot és zsiráfot lőtt, de az ezekről szóló beszámolóból sokat megtudunk a bennszülöttek szokásairól, a térség változatos vadvilágáról és a korrekt vadászat mibenlétéről is.

Ez a példány elkelt, de a következő előjegyezhető.

Töltse ki az alábbi űrlapot és azonnal szólunk, ha újra lesz készleten!

A választott termék:
Almásy László: Autóval Szudánba
Név: (*)
E-mail: (*)
Telefonszám: