Repint kiadás. Szép állapotban 76 oldal.
1962 Sport Kiadó. 131 oldal, fűzve, jó állapotban. Gerince ragasztott.
1991 Mozaik Kiadó. nagyalakú, 205 oldal, jó állapotú, keménytáblás kötésben.
1968 Mezőgazdasági KK. 155 oldal, fűzve, kiváló állapotban.
Amit Nyugat-Magyarország horgásztavairól tudni kell és lehet
Amit a Kelet-Magyarország horgászvizeiről tudni kell és érdemes.
A kettő könyv egyben, egy áráért.
1977 magvető, BP. 311 oldal, keménytáblás kötésben, védőbortóban.
1977 Magvető. 311 oldal, egészvászon kötésben jó állapotban.
A sárréti emberek mostoha életét, az akkori világot feledtetik a mai viszonyok, de az itt élteknek emléke tovább él írásaimban, hiszen gyermekkoromtól kezdve szorgalmasan gyűjtöttem a vidék öregjeinek emlékezetében élő szájhagyományokat. Ezek az öregek fiatalabb éveikben még részesei voltak azoknak a sok ősiséget őrző életformáknak, melyek a Sárrét elzárt mocsárvilágában s a szabályozatlan Berettyó és Körösök kiöntései között fennmaradtak.
Sokat böngésztem a régi, öreg épületek padlásain; előbb csak puszta érdeklődésből, később egyre tudatosabban gyűjtöttem a múlt néma tanúit: lommá lett, elfeledett nevű tárgyakat, eszközöket, szerszámokat. Elindultam arra a hosszú gyűjtőútra, amelynek jószerint még ma sem értem a végére.
1976 Budapest. Kézirat. 156 gépelt oldal. Sokszorosítással készült, 400 pédányban. Nagyalakú, jó állapotban, több helyen tollas aláhúzás.
Ritka!
Duna International Kiadó. 92 oldal, színes ételképekkel. Benne különleges hazai autentikus ízvilággal. halpucolási, filézési technikákkal, ételkészítés mozzanatainak részletes közlésével. Új állapotban.
2006 Timpa Kiadó. Nagyalakú, 111 oldal, műnyomó paíron, igényes kötésben és kiállításban. Keménytáblás kötésben, új állapotban.
Kútvölgyi Mihály szépen összeválogatott szakanyaga: Halételek - Megőrzött ízek sorozat köteteként jelent meg. Ötven jeles főzőember, titkaival ismerkedhetünk meg...Kezdve a halászat történetén, néprajzán át bemutatva a tradicionális főzési módokat, főzőszerszámokat, megismerkedhetünk a halászlé eredetével, készítésének különböző, mitegy 5-féle metódusával. Összesen, 108 halrecepttel!
"Halat nem lehet gyorséttermi módon készíteni és enni, állva, autóvezetés közben, két munkafázis között kapkodva. A halhoz az kell, amiben a ma embere legjobban megcsalt és meglopott, és ami testi és lelki egészségéhez nagyon is szükséges lenne: idő. Mégpedig a vízpartok és a mélység meglassuló ideje, az időtlenség ideje."
1979 Táncsics Kiadó. 326 oldal, keménytáblás kötésben.
1977 MOHOSZ. Kiadói kötésben, szép állapotban.
1996 Fish Kiadó. 144 oldal, képekkel, ábrákkal. Fűzve, jó áll.
1999 (A Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület élete)
139 oldal, fűzve, jó állapotban.
Dedikált példány.
1874-es kiadás reprintje. A kettő mű egyben. 147 és 132 oldal. Keménytáblás, jó áll.
2003 Fish Kiadó. 225 oldal, fűzve, jó állapotban.
1985 MOHOSz BP. Keménytáblás kötésben, jó állapotban. 160 oldal.